Norgesferien 2020
i Stavanger-regionen

(Foto: Oddbjørn Erland Aarstad)
Kunst under himmelen

Ut i gatene, stikk hodet i skyene – og innta kultur og kunst i Stavanger i sommer.

2020 er året der mye ble avlyst, men heldigvis er det fortsatt mange kjekke aktiviteter som venter i Sør-Vest! Selv om det ikke blir de store arrangementene i år, kan andre og mindre folksomme kulturopplevelser vekke tanker, følelser og historier til liv. Og det er jo fint med noen «la humla suse»-aktiviteter når du besøker Stavanger?

2020 er året der mye ble avlyst, men heldigvis er det fortsatt mange kjekke aktiviteter som venter i Sør-Vest! Selv om det ikke blir les mer

2020 er året der mye ble avlyst, men heldigvis er det fortsatt mange kjekke aktiviteter som venter i Sør-Vest! Selv om det ikke blir de store arrangementene i år, kan andre og mindre folksomme kulturopplevelser vekke tanker, følelser og historier til liv. Og det er jo fint med noen «la humla suse»-aktiviteter når du besøker Stavanger?

Fra utstillingen "I skyene". (Foto: Oddbjørn Erland Aarstad)

Utstillingen viser verk fra 1800-tallet og fra vår egen tid. (Foto: Oddbjørn Erland Aarstad)

Utstillingen varer til 20. september 2020. (Foto: Oddbjørn Erland Aarstad)

Verk av Berndnaut Smilde. (Foto: Oddbjørn Erland Aarstad)

Se opp i skyene på Stavanger kunstmuseum. (Foto: Oddbjørn Erland Aarstad)

Kurator for utstillingen er Inger M. L. Gudmundson. (Foto: Oddbjørn Erland Aarstad)

Nuart Street Art

Gatekunst som sjanger har opplevd enorm utvikling de senere årene. Den årlige festivalen Nuart har satt Stavanger på gatekunstkartet gjennom store verk på utendørs vegger i Stavanger og Sandnes sentrum. Festivalen er ledende på verdensbasis, og kunstnerne som deltar er blant de mest anerkjente og progressive kunstutøverne i verden. Det setter sitt preg på byen både under festivalen og ellers i året, slik at du kan få gleden av kunsten uansett når du er her.

I juli arrangerer Nuart sine egne «Street art tours» hver lørdag, der du får vite mer om street art-bevegelsen, verkene, kunstnerne og konteksten. Det er også mulig å booke private turer for grupper.

Segway til Stavanger Øst

GuideCompaniet i Stavanger arrangerer totimersturer til mangfoldige Stavanger Øst, der du også får bli litt bedre kjent med små og store gatekunst-verk. Turarrangøren arrangerer også andre byvandringer med inngang til Valbergtårnet, Lykkeland-vandring og mer.

media-img

Den internasjonale utstillingen «I skyene» vises på Stavanger Kunstmuseum 20. mars - 20. september 2020. (Foto: Oddbjørn Erland Aarstad)

I skyene på Stavanger kunstmuseum

Den internasjonale utstillingen «I skyene» viser verk fra 22 kunstnere, fra 1800-tallet og fra vår egen tid. Her møter du alt fra malte til menneskeskapte skyer, videoverk til skulpturer, fra metaforer til Super-Mario. Flere av verkene tar opp hvordan skyer kan være bærere av drømmer, frihet, ideer, myter, strukturer, trusler og muligheter.

Boken «Silver Linings. Clouds in Art and Science.» er også blitt laget i forbindelse med utstillingen – slik at du kan ta med deg noen skyer videre inn i sommeren.

Klar for en kunstpause i skyene?

Bli med på Stavanger kunstmuseum og Siri Tuseth / Satya Yoga sine pusteøvelser – som selvfølgelig også kan brukes når du foretar dine egne skystudier et sted i den vakre Stavanger-regionen.

Museum Stavanger (MUST) sine sider finner du en oversikt over museer og arrangementer. Alle museene holder mandagsåpent!